ARTVİN'İ YENİDEN KEŞFEDİYORUZ.
Ayder yaylası, Rize`nin Çamlıhemşin ilçesinin 19 km. güneydoğusunda 1350m. rakımda ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı bir yayla. Kaçkar Dağı`na çıkmaya gelen dağcıların ilk durak yeridir. Turizm bölgesi olarak ilan edilmesinden sonra oldukça gelişme göstermiştir. 50 derece sıcaklıkdaki kaplıcası, buranın gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Kaplıca romatizmal hastalıklar, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve cilt hastalıklarına iyi gelmektedir.
Konaklamalı
Doğal Güzellikler
Tarihi Yerler
Rehber
Trabzon Havalimanın saat en geç 11:00 da buluşma ve grubun toplanması. Buradan yola çıkarak ilk durağımız Arhavi ilçesi. Burada vereceğimiz öğle yemeği ve molası ardından Doğu Karadeniz’in en önemli ve özgünlüğünü korumuş yerlerini göreceğiz. İlk durağımız 18. yy’da yapılan ama tarihinin çok daha erkene gittiği sanılan Çifteköprü. Bu tek kemerli muhteşem köprüleri gördükten sonra Kamilet Vadisi’ne hareket ediyoruz. Geleneksel yaşamın konu edildiği el sanatları ve yöre halkının evlerinde kullandıkları ve bulundurdukları araç ve gereçler sergilendiği Dikyamaç Müzesini gezidikten sonra Hopa üzerinden 1800’lü yıllarda bugünkü Klaskur Yaylası’nın yakınında bulunan bir tepenin toprak kayması sonucu Klaskur Deresi’nin önünü kapatması ile oluşmuş Borçka Karagöl gidiyoruz., sonrasında çaylarımızı içtikten sonra Gürcistan sınırı olan Unesco tarafından biyosfer alanı ilan edilen Macahel geçip konaklayacağımız tesise yerleşme,akşam yemeği ardından serbest zaman, dinlenme.
Konaklama: Maçahel
Sabah erkan saatlerde Karçal dağlarından Maral deresine 63 mt yüksekten dökülen Maral Şelalesine kısa bir yürüyüş yapıyoruz. Havanın uygun olması durumunda şelale altında yüzme molası
Kısa bir dinlenme molasından sonra Osmanlı döneminde kalma, ahşap mimarisi ve kök boya kullanılan rengarenk motifleriyle insanları kendine hayran bırakan İremit Camii’ne uğrayıp unutulmaz fotoğraflar çekiyoruz. Ardından araçlarla Naçadirev Geçidi (3000 mt) ve Papart Yaylası, Cancir. Bozulmamış doğası, yıllara meydan okuyan ahşap mimarisi gelenek, görenek ve otantik yaşamıyla 1900 rakımlı Bazgiret köyleri üzerinden Şavşat Merkez’e varış ve otelimize yerleşme.
Konaklama: Yeşil Vadi Otel
Ortalama 30 metre derinliğine sahip içerisinde sazan ve 11 çeşit akvaryum balık türü bulunduran Şavşat Karagöl, Demirkapı dağların arasında kalmış enfes doğasıyla bizleri büyüleyecek olan balık Gölü, yörede efsanelere konu olmuş gölleri ve zengin ve endemik flora çeşitliliği ve yüzen adalarıyla Arsiyan yaylası, Aşşağı ve Yukarı Koyunlu köyleri, sonrasında otelimize dönüş.
Konaklama: Yeşil Vadi Otel
Güne erken başlıyoruz, bugün yolumuz ortalama 80 Km, ilk olarak Sahara Milli Markı ve Ardahan üzerinden Göle ilçesine geçiş, buradan Allah’u Ekber Dağları üzerinden Kosor geçidine varıyoruz. Yol üzerinde vereceğimiz molalar sonrasında ve Sarıkamış merkeze iniş. Akşam yemeği sonrasında konaklama Sarıkamışta ki otelimizde.
Konaklama: Sarıkamış
Sabah binlerce yıllık bir tarihin izlerini taşıyan, Anadolu’da yer alan ilk Türk camisini de bünyesinde barındıran Ani harabelerini ziyaret etmek için Kars’a doğru hareket ediyoruz. Ziyaretimiz ardından Göle yolu üzerinde bulunan Boğatepe Köyü’ne Türkiye’nin ilk ve tek peynir müzesini ziyaret ediyoruz. Burada üretilen Gravyer ve Kaşar peynirlerinin tadına bakarak öğle yemeği için misafir olacağımız evimize geçiyoruz. Yemek ardından sizleri Kars Harakani Havalimanın dan yolcu ediyoruz.